Xin (Sziszi) L.

Xin (Sziszi) L.

4 órán belül válaszol az üzenetek 90%-ára
90% 4 ó
Új tanulókat fogad

Xin (Sziszi) L.

Új tanulókat fogad

kínai (mandarin) nyelvtanítás

  • -
  • Online tanórákat kínál
  • Ártól  6000 Ft
  • Előnyben részesített időpontok: délelőtt, délután, este
Ár Ártól 6000 Ft
Előnyben részesített időpontok: délelőtt, délután, este
Korrepetálási tantárgyak:

Leírás

Magamról illetve a nyelvi hátteremről:

A szüleim kínaiak, de én már Magyarországon születtem és itt is érettségiztem. Utána viszont Kínában (Zhejiang Egyetemen) folytattam a tanulmányaimat, és ott szereztem az első diplomámat kínai nyelvből. A szakdolgozatomat is kínai nyelven írtam, ezért nem láttam szükségét egy HSK6-os nyelvvizsgának. A későbbiekben egy ideig kínai cégeknél dolgoztam magyar-angol-kínai fordítóként/ tolmácsként.

Kínai nyelvközegben nőttem fel - kiskoromban kínai meséket néztem, utána pedig különböző kínai adásoknak voltak kitéve, ezért a hallásértésem anyanyelvi szinten van. Kínaiból nem kellett külön nyelvtant tanulnom, hiszen kiskorom óta automatikusan megtanultam már a használatukat. Számomra a mandarin sokáig passzív nyelvtudásként élt, amit habár teljes mértékben értettem, nem beszéltem, ugyanis nem volt rá szükségem (szüleimmel egy kínai dialektust használtunk). Úgy gondolom, ez a háttér erős előnyt ad a tanításban, ugyanis minden nyelvtani, lexikai hibát észre fogok venni. De emellet nagyon jól ismerem a nehézségeket is, hiszen azt írással, illetve olvasással mindenki megküzd valamilyen szinten.

Mandarin oktatási hátteremről:

2018 óta tanítok kezdő szinttől egészen felsőfokig. A legmagasabb szinten álló diákomnak HSK5-ös (C1) nyelvvizsgája van. Középszinttől kezdve az oktatási anyagom erősen változó, nagyrészt a diákokon múlik, hogy éppen mit találok hasznosnak. Gyakran inkább anyanyelvi anyagokból tanítok, aminek a nehézségét a diákok szintjéhez választom ki. Kezdő szinten a HSK1 illetve HSK2 szókincs + nyelvtant szoktam alapként használni, de ezeket sem tankönyvek alapján tanítom. Eddig ez a módszer hozta a legeredményesebb fejlődést, de nem ragaszkodom hozzá, ha van már egy bevált könyved és inkább azt használnád.

Egyéb:

Külföldön tanulok, ezért csak online tudok elvállalni diákokat.
Van lehetőség 45 perces órákra is.
Az üzenetedben az elérhetőségeden kívül kérlek tüntesd fel, hogy milyen szinten vagy kínaiból és mi a célod a közös óráinkkal. :)