Ildikó Róza M.

Ildikó Róza M.

1 órán belül válaszol az üzenetek 100%-ára
100% 1 ó
Új tanulókat fogad

Ildikó Róza M.

Új tanulókat fogad

Felzárkóztatásban gyakorlott, türelmes tanárnő - Haladjunk együtt!

  • Online tanórákat kínál
  • Ártól  7000 Ft
  • Előnyben részesített időpontok: délután
Ár Ártól 7000 Ft
Előnyben részesített időpontok: délután
Leírás Óratípusok Megválaszolt kérdések

Leírás

Fontos számomra, hogy diákjaim merjenek kérdezni, megtalálják saját tanulási módszerüket, és elérjék azt azt a célt, amiért felkerestek.

Az okozza a legnagyobb sikerélményt, ha olyan diákoknak segíthetek, akik valamilyen módon elakadtak a tanulásban, mert azt látom, hogy az ilyesmi rengeteg energiát von el olyan területekről is, amiben akár kifejezetten tehetségesek és amiben már van sikerélményük.

Az ELTE fizika szakán szereztem tanári diplomát, az évek során rengeteg diáknak segítettem már többek között humán beállítottságú, kudarcélményekkel küzdő, valamint sajátos nevelési igényű diákjaim is vannak. Van, akinél azt a kitűzött célt sikerült elérni, hogy ne szorongjon a matek tanulása során, más sikeres fizika pótvizsgát tett.

A szülőkkel együttműködve dolgozom, az első órán azt mérem fel, milyen tempóban tudunk haladni, vannak e hiányosságok, ha igen, mekkorák, mi okoz nehézséget. A közös munka során fokozatosan haladunk az önálló munka felé.

Sürgős helyzetben azonban gyors és elsősorban rövid távon használható fogódzókat adok.

Óráim jó hangulatúak, motivációs eszközöm sosem a megszégyenítés, mindig az érdeklődés felkeltése (videók, egyszerű kísérletek), illetve annak megtalálása, mi az, amire több idő jutna, ha gyorsabban menne a fizika, a matek.

Konkrét gyakorlati tanácsokat adok, hogyan lehet jól megjegyezni a képleteket, szabályokat. Megtanítom az átlátható vázlatírást, feladatmegoldást, az órák végén összegzünk, a következő óra elején röviden ismételünk, és csak az után vesszük az új anyagot.

Nem vagyok a magolás híve, új dolgokat mindig kötöm valami ismerthez, olykor akár egészen bohó dolgokhoz is. Az a fő, hogy megmaradjon, és legyen sikerélménye, annak, aki betér hozzám, ugyanakkor reális képet is kapjon arról, hol áll, mennyit fejlődött.

Óratípusok

Standard óra

7000 Ft / 55 perc

Megválaszolt kérdések (1)

Ez a tanár segített megválaszolni ezeket a tanulmányi kérdéseket

Ildikó Róza M.

Segítséget kérnék.

Ezekre a kérdésekre keresem a választ, sajnos se a tankönyv én, se az interneten nem találtam pontos egyértelmű választ. A szemlencse, mint gyűjtőlencse 1. A szemünk mely részén keletkezik a kép? 2. Mekkora a szem fókusztávolsága pihenő állapotban, ha törőereje 60 D? 3. Milyen kép keletkezik a…