Virág K.

Virág K.

Responds within 48 hrs, to 70% of messages
70% 48 hr+
Accepts new students

Virág K.

Accepts new students

Érettségi felkészítés biológiából és kémiából

  • Offers online lessons
  • From  8000 Ft/hr
Price From 8000 Ft/hr
Tutoring subjects:

Description

Kedves Diákok!

Több éves tapasztalattal rendelkezem kémia, illetve biológia érettségi felkészítésben. Ez idő során sok diákom ért el kimagaslóan szép eredményeket, amellyel sikerült felvételt nyerniük orvosi, fogorvosi és természettudományi szakokra.

A felkészülés megkezdése előtt átbeszéljük, hogy jelenleg hol tart a tanuló, milyen ismeretei vannak korábbról és melyek azok a részek amelyek problémát okoznak neki. Ez a konzultáció ingyenes.

Az órák egy megfelelően felépített egyénre szabott terv szerint zajlanak. Itt figyelembe vesszük a konzultáció során megbeszélt, fejlesztésre szoruló területeket.
A leggyakrabban előforduló problémák, amelyek elő szoktak fordulni:
- Összefüggések meglátása és alkalmazása
- Számolási feladatok megoldása
- A megtanult tananyag gyakorlatba, feladatmegoldásba való átültetése
- Feladatmegoldások hiánya
- Ok-okozati következtetések nehézsége
- Szóbeli kifejezőkészség, logikus felelet felépítése (Ez kiemelten fontos, mivel biológiából és kémiából is van szóbeli része az érettséginek!)

Fontos, hogy a diák segítség nélkül is, önállóan is képes legyen feladatmegoldásra, mivel érettségin már csak magára számíthat. Csak akkor haladunk tovább a következő tananyagra, ha a tanuló képes volt az önálló feladatmegoldásra is!

Az óráimon saját, általam írt összefoglalóból és feladatsorból tanítok, amelyek az érettségi követelményt maximálisan lefedik. Ezek több évnyi tapasztalat után íródtak, így belekerült minden olyan segítő információ, ábra, kép, rajz, magyarázat, kísérlet, amelyek a jobb megértést segítik! Különös hangsúlyt fektettem arra, hogy ezekben az összefoglalókban felhívjam a diákok figyelmét azokra a típus hibákra, amelyet sokan elkövetnek az érettségin, olyan részeknek a kiemelésére, amelyet az érettségi gyakran kérdez.
Az összefoglalókat az órán közösen dolgozzuk fel, illetve a feladatokat is.

Házi feladat minden órára van! Nem lehet elégszer kiemelni, hogy mennyire fontos, hogy a diák önállóan is időt szánjon a feladatok megoldására. Csak úgy lehet kimagasló eredményt elérni, ha önállóan is foglalkozunk a feladatokkal nem csak az órán. Ilyenkor tud kiderülni, mi az ami nehezebben megy, és még gyakorolnunk kell az órán!

Számomra nagyon fontos az, hogy a diákoknak sikerélménye legyen, jól érezzék magukat és örömmel várják az órát! Addig magyarázom, addig oldunk meg feladatokat, ameddig minden maximálisan nem fog menni! Az óráimon bármikor lehet kérdezni! Nincs olyan, hogy rossz kérdés!

Az órák során folyamatos visszajelzést adok, hogy a diák tudja hol tart a készülésben, milyen eredményei vannak, mennyit fejlődött.

Lehetőség van:
- egyéni órára (1 fős oktatás)
7000 forint/60 perc
- csoportos órára (csak 2 hasonló szintén lévő diák)
2 fő esetén: 5000 forint/60 perc

Lesson types

Standard óra

8000 Ft / 60 min