Benedek D.

Benedek D.

Responds within 8 hrs, to 75% of messages
75% 8 hr
Accepts new students

Benedek D.

Accepts new students

Matek felkészítés felsőfokon (angolul / magyarul)

  • Offers online lessons

Description

Informatikával vagy matematikával szeretnél továbbtanulni?
Szeretnél mélyebb összefüggéseket látni és magabiztosabban kezdeni az egyetemet?
Már egyetemen tanulsz és elmélyítenéd a tudásodat vagy elakadtál valamiben?
Esetleg külföldön fogsz tanulni a közeljövőben?

Online felkésztő órákat kínálok az egyetemi és gimis matek közti szakadék áthidalására vagy az egyetemi beilleszkedés megkönnyítésére; bevezetést egyszerű példákon keresztül többek között a lineáris algebra és a kombinatorika világába, melyek hamar előkerülnek majd a tanulmányaid során, mégsem esik sok szó róluk a legtöbb gimnáziumban és matekversenyen. Ha külföldre készülsz egyetemre vagy simán csak szeretnél matematikáról tanulni a tudomány világnyelvén, akkor nagyon szívesen tartom az órákat angolul.

Ki vagyok? Milyen a matematikai hátterem? Mik a tapasztalataim és nézeteim a matematika oktatásáról?

Dombos Benedek vagyok, a Bonni Egyetemen tanulok matematikát MSc szinten. Ezt a kurzust az algebra legtöbb területén Németország legerősebb és Európa egyik legerősebb programjaként tartják számon. Sokféle matekról hallgattam itt előadásokat, pl algebrai geometriát, topológiát, számelméletet, reprezentációelméletet és kombinatorikát. Érdeklődési köröm az utóbbi kettő határterületére esik, diplomamunkámat ezen a területen csinálom.

Matek BSc-t Angliában, a Loughborough Egyetemen szereztem, ahol főként a kombinatorika és analízis területeiről tanultam és ezekből rendszeresen tartottam tutoriálokat is. Részt vettem mind országos mind nemzetközi versenyeken, bronz érmet kaptam az Al-Khwarizmi nemzetközi matekversenyen és első helyezett lettem a London Mathematical Society országos versenyén.

Gimnázium alatt is rendszeresen jártam versenyekre és matektáborokba. Négy évig jártam Pósa Lajos táborába, ahol rengeteget tanultam a matematika szépségéről, filozófiájáról és egyben a matematikai tanítás módszertanáról is. 6 éven át szerepeltem országos fordulókon (Varga Tamás versenyen aranyérmes lettem és számos országos versenyen bekerültem az első tíz közé).

Gimnáziumi éveim óta nagy örömömet leltem abban, ha sikerült valakinek elmagyarázni egy szép matematikai összefüggést látszólag távoli jelenségek között vagy akár egy frappáns trükköt feladatmegoldás során. Sok gyakorlással sikerült elsajátítanom az egyszerű, precíz és lényegretörő matematikai kommunikációt. Mindez kapóra jött később, hiszen a matematika tanulásának és kutatásának is szerves része a diskurzus. Tutoráltam gimnazistákat és BSc-s egyetemistákat is az egyetemi éveim során. Az óráimon fontosabbnak tartom a jó kérdéseket mint a megoldásokat, mert a bonyolultabb ötletek megértéséhez szerintem csak ilyen módon lehet megfelelő intuíciót szerezni.

Ha szeretnél matekot tanulni tőlem, keress bátran itt: dombos.tab@gmail.com.