Krisztina P.

Krisztina P.

Відповідає протягом 1 години на 100% повідомлень.
100% 1 год.
Приймає нових учнів

Krisztina P.

Приймає нових учнів

Hatékony kommunikatív némettanítás és vizsga/érettségi felkészítés

  • Пропонує онлайн-заняття
  • Від  10000 Ft
  • Бажаний час: утром, вдень, ввечері
Ціна Від 10000 Ft
Бажаний час: утром, вдень, ввечері

Опис

Kedves Diákok!

Német, angol szakos középiskolai tanár vagyok eredetileg, de már évek óta az online tanításra koncentrálok, amit imádok. Tanítottam már sok gyereket (10-11 évtől felfelé), tinédzsert és rengeteg felnőttet is. Korrepetálni is szeretek, de a kedvencem a nyelvvizsgára/érettségire való felkészítés. Sok külföldön élő (magyar) diákom is van, őket is nagyon szeretem tanítani.
Ezen kívül magyart, mint idegen nyelvet is tanítok már 10 éve és az egyszerűsített állampolgársági interjúra is készítek fel külföldieket.


Az óráim bemutatása
Óráim általában nagyon kommunikatívak, az óra legnagyobb részében beszélgetünk (spontán vagy témák szerint, képek segítségével, párbeszéd stb, a diák céljaitól függően). Viszont én fontosnak tartom a nyelvtant is, mert szerintem anyanyelvi környezeten kívül egy felnőtt/tinédzser sokkal gyorsabban és helyesebben meg tudja tanulni a nyelvet, ha nyelvtannal is foglalkozunk. Ezen a téren fontos, hogy természetesen nem a nyelvtani szabályok bemagolására helyezem a hangsúlyt (kivéve, ha ezt kéred), hanem a nyelvtani szerkezetek megértésére és aktív használatára. Nyelvtannal alapvetően órán csak röviden foglalkozunk (kivéve, ha a diák kifejezetten a nyelvtannal szeretne foglalkozni) és az óra után küldök handout-okat, magyarázatokat és ami nagyon fontos, házi feladatokat. A házi feladat nálam mindig nagyon egyénre szabott , mert a feladatokba mindig beleépítem az adott órán/órákon tanult új szavakat, nyelvtant, a diák tipikus és visszatérő hibáit stb. Pontosan emiatt a személyreszabottság miatt magasabb az átlagnál az óradíjam, mert ez sok készülést igényel részemről. Cserébe viszont a diák általában sokkal gyorsabban fejlődik, mintha tucatfeladatokat kapna. Fontosnak tartom az ismétlést is, ezért ezt is mindig beleépítem az órákba, házi feladatokba.
Még egy fontos dolog: Én szeretem a hibákat!!! :) Tehát kérlek hibázz nyugodtan, mert csak akkor fogok tudni segíteni neked. Ha mindig direkt csak azt mondod, amiben biztos vagy, hogy helyes, nem fogsz fejlődni és kötetlenül beszélni sem fogsz tudni. Amikor beszélgetünk, általában nem foglak megállítani és kijavítani minden egyes hiba után (hacsak nem kéred), viszont jegyzetelek folyamatosan és a beszélgetés után együtt kijavítjuk a legfontosabb hibákat.

Az órákon Google dokumentumot használok, ahova minden szót, mondatot leírok, ami nehézséget okozott neked az órán. Emiatt neked nem kell jegyzetelned, ha nem akarsz, hiszen az óra után mindent pontosan látni fogsz a dokumentumban. Ezért az órán tényleg a beszéd és megértés gyakorlására tudsz koncentrálni és ráadásul leírva is látod azonnal az új szavakat, ami vizuális beállítottságú embereknél nagyon nagy előny!

Természetesen mindenben a diák céljaihoz és igényeihez igazodom, tehát ha Te máshogy szeretnél tanulni vagy másra szeretnél koncentrálni, szólj bátran, nagyon rugalmas vagyok! :)

Akkor válassz engem, ha:

- szeretnél gyorsan haladni, mert az óráim általában intenzívek és gyors ütemben haladunk, ha Te is ezt szeretnéd
- egyszerűen nem vagy képes megérteni a német nyelvtant, és még senki sem tudta megértetni veled. Én imádom a német nyelvtant és szerintem nagyon logikus. Amint megérted ezt a logikát, neked is könnyű lesz, ígérem :)
- szükséged van "számonkérésre" - valakire, aki ki is kérdezi, amit tanultunk (ez inkább egyfajta ismétlés, mint igazi "számonkérés, nyugi" :) és aki időről-időre segít átismételni mindent, hogy ne felejts el semmi fontosat :)
- külföldön élsz, német nyelvterületen - nagyon sok hasonló diákom van/volt, ezért nagy tapasztalatom van ezen a téren is
- félsz megszólalni németül - ne aggódj, biztos vagyok benne, hogy nagyon hamar le fogod vetkőzni a félelmedet és alig fogod várni a következő alkalmat, amikor újra németül beszélhetsz :)

Типи уроку

Standard óra

10000 Ft / 55 хв.