Érettségi munka és család mellett? Igen! E-learninggel!

Érettségi munka és család mellett? Igen! E-learninggel!

Publikált: 2023. okt. 23. Szerző: Péter B.

Munka és család mellett nem könnyű feladat felkészülni az érettségire, különösen, ha az ember már régebben végezte el a középiskolát és elszokott a rendszeres tanulás, számonkérések világától. Persze, vannak felkészítő tanfolyamok és lehet magántanárhoz is járni, de a gyakorlat azt mutatja, hogy a dolgozó, gyereket nevelő felnőttek sűrű időbeosztásába csak ritkán férnek bele ezek a rendszeres elfoglaltságok. Ilyenkor gyakran az internetről összevadászott különböző vegyes színvonalú anyagokból, videókból próbálnak felkészülni azok, akik érettségizni szeretnének, ám az így összeszedett anyagoknak a megbízhatósága, illetve az összeválogatásukkal töltött felesleges idő, erősen kétségessé teszi ezt a módszert. Ráadásul ebben az estben teljesen elmarad a tanári kontroll, a rendszeres számonkérés és motiválás. Ennek hiányában pedig időben könnyen megcsúszhat a tanuló, előfordulhat, hogy fontos részek kimaradnak az anyagból, illetve rosszul, hibásan rögzülnek ismeretek és nem fejlődnek a sikeres vizsgához elengedhetetlen készségek, képességek (pl.: esszéírás).

Ebben az esetben nyújt ideális megoldást az e-learning tanulási mód, amely lehetővé teszi, hogy az anyagot bárhol, bármikor, saját időbeosztása szerint (akár csak napi 10 percben) sajátítsa el a tanuló, ugyanakkor a felkészülés folyamatán van mód a tanárral való konzultációra is. 

Az e-learningnél tanár állítja össze az anyagot a diák számára, így neki nem kell attól félnie, hogy valami kihagy a felkészülés során. A tananyagot lehet magyarázó videókkal kiegészíteni, amelyek bármikor, akár többször is visszanézhetőek, illetve ki lehet egészíteni interaktív feladatokkal. Emellett a megfelelően szakaszolt anyagrészek végén rendszeres számonkérésre is mód van teszt és esszé formájában is, melyekről a tanár rendszeres visszajelzést tud küldeni a diáknak, javítva a hibákat, elmagyarázva az esetleges problémás részeket és ha kell, lelki támogatással is segítve a felkészülést.

Hiszem, hogy a felnőtt, családos emberek számára az e-learning rendszerben történő felkészülés a legjobb megoldás. Ezért fejlesztem folyamatosan tananyagaimat, melyek történelem, közigazgatási ismeretek, állampolgári ismeretek tantárgyakból elérhetőek.

- Középszintű történelem érettségi e-learning csomag:

A csomag magában foglalja az általad megadott tételek kidolgozását, az esszéírást, forráselemzést és a térkép használatot bemutató videókurzust, valamint 2 darab esszé (egy darab rövid, hosszú) megírásának lehetőségét, amelyeket kijavítok és értékelek a számodra. Az egyes modulok végén villámteszttel is ellenőrizheted tudásod.

- Emelt szintű történelem érettségi e-learning csomag:

A csomag magában foglalja a szóbeli vizsga összes kidolgozott témakörét, az esszéírást, forráselemzést és a térkép használatot bemutató videókurzust, valamint 4 darab esszé (egy darab rövid, hosszú és két darab komplex gyakorló esszé) megírásának lehetőségét, amelyeket kijavítok és értékelek a számodra.

- Emelt szintű történelem érettségi e-learning extra csomag:

Az extra csomag magában foglalja az Emelt szintű történelem érettségi e-learning csomag teljes tartalmát (szóbeli vizsga összes kidolgozott témaköre, esszéírást, forráselmézést és térképhasználatot bemutató videókurzust). Ezen felül a történelem tantárgy teljes anyagát leckékre bontva. Az egyes leckék végén teszttel és esszéírással tudod ellenőrizni a tudásodat. Az esszéket minden esetben kijavítom és írásban visszajelzek a számodra. Ezen felül minden lecke végén lehetőséged van kérdezni tőlem.

- Esszéíró e-learningek történelemből:
Általános tapasztalatom, hogy a történelem érettségi írásbeli részében az esszéírás jelenti a legnagyobb kihívást a vizsgázók számára. Ezért hoztam létre történelem esszéíró villám e-tanfolyamomat.
Az esszéíró villám e-tanfolyamaimon videókban mutatom be a az emelt és középszintű esszék típusait és adok tippeket, tanácsokat annak érdekében, hogy a lehető legmagasabb pontszámot érd el az érettségin. Emellett minden esszétípusból egyet megírhatsz a tanfolyam keretein belül, amelyeket kijavítok, lepontozok és részletes, személyre szabott tanácsokkal, észrevételekkel ellátva értékelek a számodra.

- Középszintű közigazgatási ismeretek e-learning érettségi felkészítő tanfolyam:

Középszintű közigazgatási ismeretek e-learning érettségi felkészítő tanfolyam elvégzése során elsajátíthatod az Oktatási Hivatal által az érettségi vizsgára meghatározott ismeretanyagot. Az egyes leckéken belül témakörökre bontott videóelőadásaimat bármikor visszanézheted, a videókban szereplő prezentációkat letölthetted. Így könnyen tanulhatsz bárhol és bármikor, a saját tempódnak megfelelően előre haladva. Az ismeretek elsajátítását magad is ellenőrizheted az egyes leckék végén található online tesztekkel. Ezen a tanfolyam videós útmutatót is tartalmaz, amelyben információkat találsz a különböző típusú projektmunkákról és értékelésük módjáról.

- Emelt szintű közigazgatási ismeretek e-learning érettségi felkészítő tanfolyam:

A komplex emelt szintű közigazgatási ismeretek e-learning érettségi felkészítő tanfolyam elvégzése során elsajátíthatod az Oktatási Hivatal által az írásbeli és a szóbeli érettségi vizsgára meghatározott ismeretanyagot. Az egyes leckéken belül témakörökre bontott videóelőadásaimat bármikor visszanézheted, a videókban szereplő prezentációkat letölthetted. Így könnyen tanulhatsz bárhol és bármikor, a saját tempódnak megfelelően előre haladva. Az ismeretek elsajátítását magad is ellenőrizheted az egyes leckék végén található online tesztekkel. A sikeres érettségihez elengedhetetlen esszéírási képesség elsajátítására pedig közvetlen segítségemmel lesz módod, mivel az online oktatási felületen írt esszéket személyesen javítom és észrevételeimet, személyre szabott útmutatásaimat az e-lerning rendszeren keresztül közvetlenül megkapod.

- Középszintű állampolgári ismeretek e-learning érettségi felkészítő tanfolyam:

Középszintű szintű állampolgári ismeretek e-learning érettségi felkészítő tanfolyam elvégzése során elsajátíthatod az Oktatási Hivatal által az érettségi vizsgára meghatározott ismeretanyagot. Az egyes leckéken belül témakörökre bontott videóelőadásaimat bármikor visszanézheted, a videókban szereplő prezentációkat letölthetted. Így könnyen tanulhatsz bárhol és bármikor, a saját tempódnak megfelelően előre haladva. Az ismeretek elsajátítását magad is ellenőrizheted az egyes leckék végén található online tesztekkel. A tanfolyam videós útmutatót is tartalmaz, amelyben információkat találsz a különböző típusú projektmunkákról és értékelésük módjáról.

2022. tavaszán az érettségizők 25%-a. 2023 tavaszán a 28%-a az én anyagjaimból készült fel az emelt szintű társadalomismeret vizsgára!

Emelt szintű közigazgatási ismeretek e-learning érettségi felkészítő tanfolyam:
https://tarsadalomerettsegi.hu/courses/emelt-szintu-kozigazgatasi-ismeretek-e-learning-erettsegi-felkeszito-tanfolyam/

Középszintű közigazgatási ismeretek e-learning érettségi felkészítő tanfolyam:

https://tarsadalomerettsegi.hu/courses/emelt-szintu-kozigazgatasi-ismeretek-e-learning-erettsegi-felkeszito-tanfolyam-2/

Középszintű állampolgári ismeretek e-learning érettségi felkészítő tanfolyam:

https://tarsadalomerettsegi.hu/courses/emelt-szintu-kozigazgata…

Középszintű történelem érettségi e-learning csomag:
https://tarsadalomerettsegi.hu/courses/emelt-szintu-tortenelem-erettsegi-e-learning-csomag-2/

Emelt szintű történelem érettségi e-learning csomag:
https://tarsadalomerettsegi.hu/courses/emelt-szintu-tortenelem-erettsegi-e-learning-csomag/

Emelt szintű történelem érettségi e-learning extra csomag:https://tarsadalomerettsegi.hu/courses/kozep-szintu-tortenelem-e-learning-erettsegi-felkeszito-tanfolyam-2/

Történelem esszéírás online tanfolyam:
https://tarsadalomerettsegi.hu/courses/kozep-szintu-tortenelem-esszeiro-villam-e-tanfolyam/

További információk:
https://tarsadalomerettsegi.hu/

Vissza a blog címlapra