Sikeres nyelvvizsga? Naná!

Sikeres nyelvvizsga? Naná!

Publikált: 2023. jan. 10. Szerző: Mónika G.

A sikeres nyelvvizsga csak a diákon múlik? Természetesen nem!

A diák mondhatjuk úgy, hogy a nagyobb szeletet kapja a tortából :) viszont nem csak a tanuló szorgalmán hanem a tanáron sőt, még egyes vizsga feladatokon is múlhat egy-egy sikeres eredmény. Vannak típus feladatok, hallgatás vagy szövegértés amiket ha minél gyakrabban ismétel  meg a tanuló annál biztosabban veszi majd az akadályt az adott pillanatban. A szóbeli témakörök terén ugyan így van…a megadott témakörök begyakorlása megint csak biztonsággal töltik el a diákot.

 Amennyiben nem egy érettségi vizsgáról van szó, hanem egy ECL vagy ORIGO egy BME, TELC, vagy bármelyik más vizsgaközpontról, akkor beszéljünk előtte a felkészítő tanárral hogy melyik központot ajánlja nekünk mert a követelmények és a nehézségi fokok eltérőek lehetnek. Például vannak olyan létesítmények ahol nagyobb hangsúlyt fektetnek a kifejezés és megértésre, ezáltal kevesebb vagy egyáltalán nem tartalmaz a vizsga komoly nyelvtani feladatokat. Míg más központban ezek a feladatok szépen eloszlanak egyenlő arányban..

Így azt tanácsolnám a vizsga előtt állóknak, hogy ne sajnálják az időt a gyakorlásra de azért ne csak a nyelvtani táblázatokba merüljenek el, hanem próbáljanak minél több típus feladatot megcsinálni és a szóbeli témakörökből kifejezéseket, szavakat gyűjteni.

 Egy tapasztalt tanárral és a diák szorgalmával garantált a sikeres nyelvvizsga is!