Subject image
Angol nyelv

Segíthet-e az angol korrepetálás a nyelvtanulásban vagy a nyelvtudás fejlesztésében?

A korrepetálás az egyik legjobb módja egy új nyelv elsajátításának. Akár az angol nyelvtudásodat szeretnéd fejleszteni, akár az angol szókincsedet bővíteni, vagy akár angol kiejtésedet csiszolni, a meet'n'learn-ön elérhető online vagy offline korrepetálás lehet a megfelelő segítség. Az alábbiakban ismertetjük, miért érdemes és hogyan veheted igénybe a szolgáltatásunkat.

Angol nyelvi tanárok
Tanárok keresése

Milyen segítségre van szükséged az angol nyelvvel kapcsolatban?

Fejlesztheted általános vagy üzleti angol nyelvtudásod, de akár az alapoktól is kezdheted a tanulást. Oktatóink gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt segítenek az angoltanulásban, de online vagy személyes csoportos angolórákat is tartanak cégek, vállalatok vagy értékesítési csoportok számára.

Online vagy offline szeretnél angolt tanulni?

A legtöbb oktatónk nemcsak személyes, hanem online angolórákat is kínál. Az online angol korrepetálás mindenki számára előnyös lehet, de gondoskodnod kell a nyugodt körülményekről, és hogy az eszköz, amelyről tanulsz, legyen teljesen feltöltve, hogy az angolórákra tudj koncentrálni.

Anyanyelvi angoltanárt keresel?

A meet'n'learn segítségével anyanyelvi tanárral tanulhatsz, illetve fejlesztheted az angol nyelvtudásodat. Ez kiváló módja annak, hogy ne csak halld, elsajátítsd és megfelelő kiejtéssel beszéld az angol nyelvet, hanem hogy megismerd az angol, amerikai, kanadai vagy ausztrál kultúrát is.

Személyes tanulás

Válassz angoltanárt a közelben

A magánórák kiváló segítséget jelenthetnek az angol nyelvtanuláshoz. Először is válassz egyet a közeledben elérhető sok anyanyelvi vagy nem anyanyelvi oktató közül – akár a társalgási vagy üzleti angol nyelvtudásod szeretnéd javítani, akár csak rendet szeretnél tenni az angol igeidőkkel kapcsolatos rendetlenségben.

Goals

Az angolórák célja, időbeosztása és ára

Beszéljétek meg együtt, hogy mit vársz az angolóráktól, és hogy inkább online vagy személyesen szeretnél-e angolul tanulni. Ha gyermeked számára keresel angolórákat, mindenképpen vond be őt is az első találkozóba.

Learn

Tanulj angolul, és számolj be róla másoknak is

Kövesd az oktatóddal közösen készített tervet, és fejleszd az angolodat az írástól kezdve a hallás utáni szövegértésen és az olvasáson át a beszédig. Az angolóráid után értékeld az oktatót. Ez mindenkinek segít, aki hozzád hasonlóan meg akar tanulni angolul.

FAQ

Mi érdekli legjobban a diákokat az angol nyelvvel kapcsolatban?

A meet'n'learn az angol nyelv online és offline korrepetálásának piactere. Adatbázisunkban több ezer angolnyelv-tanár – anyanyelvi és nem anyanyelvi – található a közeledben. Ők online vagy személyes angol korrepetálást kínálnak. Először kiválasztod az egyik tanárt, majd megállapodtok az árban és az időbeosztásban, és máris kezdheted az angolórákat. Az órák díjazását előre rögzítjük, a fizetés pedig mindig biztonságosan, a platformunkon keresztül történik. Az oktatás végén értékelheted a tanárodat, és segíthetsz másoknak is kapcsolatba lépni vele.

Itt a meet'n'learn-ön olyan angoltanárokat találsz, akik felnőtteket és gyerekeket egyaránt tanítanak, de olyan oktatókat is, akik kifejezetten gyerekek angolnyelv-tanítására specializálódtak. Szülőként téged is szívesen látunk ezeken az órákon.

A kérdés jogos! A korrepetálás sokszor azért különösen hasznos, mert általában egyéni angolórákon alapul. A személyes – online vagy offline – korrepetálással az oktató kizárólag veled foglalkozik, ami az iskolai tanárok esetében ritkán fordul elő. Ha azonban az iskolában már tanulsz idegen nyelvet, de úgy érzed, jobb lenne többet tudni, akkor a magántanár lehet a megoldás arra, hogy fejlődjön az angoltudásod.

Természetesen! Alapfokú – A1 (kezdő) vagy A2 (alapszintű) – nyelvtanuló vagy? Akkor nagy valószínűséggel szeretnéd nyelvtudásod független angol nyelvhasználói – B1 (küszöbszint) vagy B2 (középszint) – szintre fejleszteni. Ez nem jelent majd problémát, hiszen magántanáraink közül sokan pontosan ezzel a skálával dolgoznak. És ha nagyon jól beszélsz angolul, akkor is segíthetnek felkészülni a legfelsőbb szintű – C1 (haladó vagy felsőfokú), illetve C2 (mesterfokú) – minősítésre. Jó tanács: mindenképpen tisztázd magadban, hogy milyen szinten szeretnél angolul beszélni, hogy tanárod tudja, hogyan dolgozzon veled, és azt is, hogy mi a cél, amit együtt szeretnétek elérni.

Sokan keresnek angoltanárt, hogy fejlesszék a nyelvtudásukat, például a kiejtést, az írást, az olvasást vagy a hallás utáni szövegértést. A magántanár az egyik legnépszerűbb módja annak is, hogy segítsen felkészülni az angol nyelvvizsgákra vagy tesztekre – ilyen például a TOEFL, az IELTS, a CAE, a TOEIC, a SAT írásos tesztje, a GMAT, a STAMP, a CAL EPT, a UCELA (Cambridge) vagy a PTE Academic.

Ez teljesen egyénfüggő. Tapasztalataink alapján a diákok elsősorban időbeli és kényelmi szempontok alapján választják az online angolórákat. Ha online tanulsz angolul, azzal mindenképpen időt takarítasz meg. A meet'n'learn oktatóinak többsége online és offline órákat is kínál. Ezért azt javasoljuk, próbáld ki mindkettőt, hogy kiderüljön, neked melyik válik be jobban.

A koronavírus-válság eredményeként számos online kommunikációs eszköz nagy fejlődésen ment keresztül. Az online angoltanulás is jobb szintet ért el. Tehát igen, megtanulhatsz angolul a mobiltelefonod, a tableted vagy a számítógéped segítségével. Csak arra ügyelj, hogy időt, helyet és nyugodt környezetet biztosíts az online óra alatt. Ezzel egyfelől tiszteletet tanúsítasz tanárod iránt, másrészt gyorsabban megtanulhatsz angolul online!

Akár teljesen kezdő vagy, akár csaknem profi, akinek csak néhány nyelvi készséget kell fejlesztenie, a legfontosabb, hogy találj egy olyan tanárt a közeledben, aki úgy tanít angolul, ahogyan az neked megfelel. Hisszük – és ezt az oktatók értékelései is bizonyítják –, hogy bármit is szeretnél kezdeni az angol nyelvvel, a megfelelő tanárral megvalósíthatod.

Ha csak az anyanyelvi beszélők számát nézzük, akkor nem. De ha az anyanyelvi és a nem anyanyelvi beszélőket is beleszámítjuk, akkor igen. Ráadásul olyan széles körben használják, hogy gyakran „A” világnyelvnek tekintik. Ha ezt a kérdést azért teszed fel, hogy megtudd, fontos-e tudni angolul, akkor a mi válaszunk a következő: „Mindenképpen!”

Az angol nem tartozik a világ legnehezebb nyelvei közé. Mégis vannak olyan bonyolult elemei, amelyek néhány diáknak problémát okoznak – az angol igeidők vagy a helyes angol kiejtés megtanulása. A meet'n'learn oktatóival viszont még ezek a nehézségek is leküzdhetők.

Diákjaink minden oktatónkat véleményezhetik. Így világos képet kaphatsz a legnépszerűbb angoltanárokról a közeledben. Ugyanakkor a kevés értékeléssel rendelkező új oktatók gyakran kevésbé elfoglaltak, és nemegyszer nagyszerű angoltanárnak bizonyulnak. Válassz ki egy magántanárt, és beszélgess vele. Ha még mindig bizonytalan lennél, aludj rá egyet, és dönts később.

Tanulmányi kérdések angol nyelvhez

Kérdés hozzáadása
mr, mrs, miss, ms - Mi a különbség köztük? Kérlek, magyarázzátok el, hogyan kell ezeket használni?
Az összes tanulmányi kérdés megjelenítése
Europe

Angol korrepetálás külföldön

Egyes diákok másik országban vagy külföldi oktatóval keresnek angol nyelvi korrepetálást. Tudod, hogyan kell mondani az angolkorrepetálást angolul, németül vagy például finnül?

Angol korrepetálás németül: Englisch-Nachhilfe

meetnlearn.at

Angol korrepetálás németül: Englisch-Nachhilfe

meetnlearn.ch

Angol korrepetálás csehül: Doučování angličtiny

doucuji.eu

Angol korrepetálás németül: Englisch-Nachhilfe

meetnlearn.de

Angol korrepetálás dánul: Lektiehjælp i engelsk

meetnlearn.dk

Angol korrepetálás finnül: Englanninkielen opetus

meetnlearn.fi

Angol korrepetálás románul: Meditații la Engleză

meetnlearn.ro

Angol korrepetálás svédül: Läxhjälp i engelska

meetnlearn.se

Angol korrepetálás szlovákul: Doučovanie angličtiny

doucma.sk