study questions

Навчальні запитання

Швидка допомога з домашніх завдань
або
Niraj Noel S.

Irodalom házi

Valaki tudna 2 dixitimon modatot írni?

Акаунт видалено

Segítséget kérnék.

Versepemzésben kérnék segítséget. 1. A föl-föl dobott kő -A versben kemény itéletet fogalmaz meg a magyarokról. Fogalmazd ezt meg saját szavaiddal! - A címben szereplő igekötő ismétlése kettös érzést takar. Értelmezd a cimet! Ird le mindkét érzést! - Milyen metafora jelenik meg az első…

Акаунт видалено

Segítséget kérnék.

Esti Kornél - 18.fejezet 1. Villamos út egy folyamat és ennek az értelmezése. Milyen szakaszok vannak és ezek miben különböznek? Honnan hova tart? 2. Hogyan alakul az emberekhez való viszonya (+szakaszok) az útja során? 3. Ha nem szószerint értelmezzük a villamos utat akkor hogyan lehet…

Акаунт видалено

Segítséget kérnék.

1. Cím értelmezése 2. A lírai én jellemzése( lelkiállapot, élethelyzet meghatározása) 3. Milyennek látja a környezetét, és az életüket azoknak akik körülötte élnek? 4. Milyen élmény éri hajnalban? 5. Az élmény hatására milyen következtetést von le az életére nézve?

Акаунт видалено

Segítséget kérnék.

Kosztolányi : Hallott beszéd - elemzés 1. Az " Egyedüli példány." kifejezést a vers alapján hogyan lehet értelmezni? 2. A versben azok számára, akik ismerték a lírai ént, .. Mit jelentett szamikura a lírai én és a halála?

Акаунт видалено

Segítséget kérnék

Kosztolányi: Boldog, szomorú dal- elezés Mi indokolja a lírai én boldogságát, szomorúságát?

Акаунт видалено

Segítséget kérnék

Kosztolányi Dezső: A rút varangyot véresen megölték - vers elemzés 1., Milyennek látják a gyerekek a békát, mit jelent számukra? 2., A gyerekekre milyen lelki hatást gyakorol a béka megkínzása és megölése?