Némettanár B.

Némettanár B.

Némettanár B.

Számlaképes némettanár Bécsben / Deutschlehrerin in Wien

  • Online tanórákat kínál
  • Előnyben részesített időpontok: délelőtt, délután, este, hétvégén
Előnyben részesített időpontok: délelőtt, délután, este, hétvégén
Korrepetálási tantárgyak:

Leírás

Testreszabott, rugalmas németórák online és személyesen, valamint céges nyelvtanfolyamok Bécsen belül, az alapoktól egész a felsőfokig

20 éve élek és tanítok Bécsben magyart és németet mint idegen nyelvet, emellett szakfordítói diplomával és több tanári képesítéssel is rendelkezem. Az évek során számos tankönyvet és szemléltető anyagot sikerült beszereznem ill. összeállítanom (mint például kezdőknek készült magyar nyelven írt német nyelvtani összefoglalókat), így minden tanulónak van miből választania személyes tanulási helyzetétől függően.

Az időpontegyeztetés rugalmasan, egyéni megbeszélés alapján történik, tehát a németórák nincsenek egy bizonyos naphoz vagy napszakhoz kötve, egy elöre lefoglalt időpontot előző nap este 18 óráig lehet lemondani.Felnőtteknek minden szinten, egyéni igényeknek megfelelően tartom a németórákat rugalmas időbeosztás mellett.

Gyermekek két nyelven történő iskolai felkészítését, felzárkóztatását és korrepetálását, valamint a nyelvtan gyors rendszerezését is nagy tapasztalattal vállalom. A németórák beszédközpontúak, kifejezett hangsúlyt fektetek a beszélt nyelv gyors elsajátítására szituációs párbeszédekkel és a hétköznapi “osztrák” megismertetésével, de a nyelvtant és az országismeretet is nagy szeretettel tanítom.

Kezdő és újrakezdő tanulóknál a mindennapi élethez szükséges praktikus kifejezéseket és szókincset részesítem előnyben, gyakorlatból vett példákkal és szerepjátékokkal. A tanterv a tanuló előismereteitől, a tanulás céljától, személyes igényeitől és a felhasznált tankönyvtől függ.

Àllásinterjúra és az osztrák állampolgársági vizsgára való felkészítést is vállalok a németóra keretében, mint ahogy önéletrajz és pályázati anyag elkészítését, optimálását is.

Sok feladat kifejezetten párbeszédre ill. szabad beszédre épül, ezért csak ajánlani tudom, hogy a nyelvórákhoz keressünk egy tanulótársat (pl. Facebook-on), akivel rendszeresen tudunk órára járni. Akinek van hasonló szinten lévö barátja, ismeröse, kollégája, hozhatja őt bátran. Nem csak költségcsökkentésként, hanem mert egy tanulási szituációban másképp szólunk a tanárunkhoz és másképp beszélünk egy másik diákkal, így különböző beszédviszonyhoz és beszédpartnerhez szokunk hozzá tanulás közben.

Online-órák mellett személyes órákat is tartok Bécs 15. kerületében, az U3 Hütteldorferstrasse megállójától 5 percre lévö kis irodában, ahol vigyázni tudunk a megtartandó 2 méteres biztonsági távolságra. Igény szerint házhoz megyek és céges tanfolyamokat is vállalok Bécsen belül.

Kérdésekre szívesen válaszolok, írj bátran!
Üdvözlettel
Sarolta