Author's photo
Törölt fiók
informatika

Tanácsot kérnék.

Sziasztok! Van bárkinek valamilyen tanácsa, hogy az emelt szintű informatika érettségire miből (milyen anyagból, könyvből, feladatsorokbol) lehetne legjobban felkeszulni?

5 válaszok
Szia! En programozoi diplomaval rendelkezek azon belul is android fejlesztessel foglalkozok, illetve kozep es emelt szintu erettsegire folyamatosan keszitek fel diakokat. Az alapoktol egeszen a teljes felkeszitest tudom vallalni barmelyik altalad valasztott peogramozasi nyelvvel, illetve az erettsegin tul ha szeretnel komolyabban foglalkozni a programozassal abban is tudok segiteni. Ha erdekel a dolog kerlek irj egy emailt nekem az inf.it.learning@gmail.com cimre.
Hozzászólások:
Törölt fiók
És mennyibe kerülne egy 60 perces online óra?
Demeter Á.
4000 ft/ora, az elso alkalom 2500 ft/ora
avatar
Törölt fiók
Magántanárból és enelt infó feladatsorokból 🙂
Szia! Igazából a programozás részt meg lehet autodiktata módon i tanulni (ahogy minden mást is), csak nincs elég idő rá a májusi érettségiig.
Sokkal ésszerűbb, ha tanár magyarázza el mit és miért.
De ha nézed a feladatokat és a megoldókulcsot, az sokat segíthet, ahogy egy Sql könyv és valamilyen python (a legegyszerubb egyedul tanulhato programnyelv) felkeszito video.
A többi nem annyira nehéz :)
Hozzászólások:
Törölt fiók
Jövőre fogok érettségizni.
Szia!

Én is elsősorban az elmúlt évi feladatsorokat ajánlom. Az Office részekhez az szerintem megfelelő. A programozáshoz pedig, miután megvan, hogy milyen nyelvet választanál, akkor lehet találni rengeteg ingyenes vagy olcsó tanfolyamot. Bár a programozásnak csak az egyik fele, hogy ismered az adott nyelvet, a gondolkodásmód kialakítása egyedül kicsit hosszadalmasabb, ebben tud segíteni oktató.
Szia!

Én a középre és emeltre is magam készültem, audiakta módon megtanultam őket, kivéve a programozást, arra magántanárral készültem. A középszintű érettségire a tudásanyagot 3 hét alatt tanultam meg úgy, hogy 93%-os eredményt értem el rajta. Emeltszinten már szeptembertől készültem rá, de nálunk pl. SQL-t senki sem tanította meg, azt nekem kellett teljesen önállóan megtanulnom, ott sokat segített a nyekes 4+1 éves képzésben lévő "0. évfolyamos" húgomnak az informatikajegyzetei, mert valamilyen meglepő módon ott ezt leoktatták.

Az emeltszintű érettségik feladatsorainak a megoldókulcsát ajánlom átnézésre, mert elég sokat lehet tanulni belőlük.

(Egyébként, ha gondolod, akkor Excel, Word, Paint, Kompozer, Gimp 2, Paint.net, Access használatára jöhetsz hozzám ingyen heti 1-2 órában korrepetálásra, mert vannak nagyon jó kis gyakorló feladatsoraim...)