Bálint: Professzionális angoltanítás beszédcentrikus módszerrelBálint L.

Bálint L.
Igazolt fiók:
angol nyelv, arab nyelv, szlovák nyelv, cseh nyelv, héber nyelv
Budapest, 1111 Budapest, Budapest XI. kerület
Tanít online / skype-on keresztül is
4000Ft - 5500Ft 60 percért
délelőtt, délután, este, hétvégén
A magántanár házhoz megy
csoportokat is tanít
80% megválaszolt üzenetek
15h a válasz idejének átlagos gyorsasága

Sziasztok!

- Évek óta foglalkozom a nyelvekkel, nyelvtanítással és fordítással. 2017-ben szereztem első BA diplomámat az ELTE-n arab nyelv és kultúrából. Jelenleg az ELTE anglisztika szakán vagyok hallgató.

- 2013 óta nemzetközi multinacionális környezetben dolgoztam. Munkáim közé tartozott az utazásszervezés, fordítás és kommunikáció. Nemzetközi tapasztalataimat az Egyesült Királyságban, Ausztriában és Szlovákiában szereztem.

- Leginkább céges nyelvtanfolyamokkal, illetve olyan magántanulókkal foglalkozom, akiknek nehézséget okoz a beszéd és önmaguk kifejezése angolul, esetleg más nyelven. Professzionális, állandó ügyfeleim közé tartozik a Budapesti Értéktőzsde, IFUA és Abessse tanácsadó cégek. Rajtuk kívül sok magándiákom is van 13 éves kortól egészen 60 évesig.

- Mivel a nyelvtanulás nem csak nyelvtan és feladatok lélekölő ismétlése és gyakorlása, ezért az én óráim mindig tartalmaznak az adott témához kapcsolódó kivonatot filmekből, cikkekből, egyéb tartalmakból.

- Továbbá mindig igyekszem a tanítványaim saját igényeihez / elvárásaihoz alkalmazkodni és ezeknek megfelelően összeállítani egy óra tartalmát. Így az is előfordulhat, hogy egyáltalán nem használunk könyvet az órákon, hanem az óra tartalmát mindig előzőleg válogatom össze figyelembe véve, hogy a diáknak mire van éppen szüksége, de mégis egy meghatározott tanmenetet követve.

- Szeretem kihangsúlyozni, én maximálisan szem előtt tartom, hogy az én óráimon a diákok ne érezzék kellemetlenül, megfélemlítve magukat, hanem ezzel szemben kellemes és nyugodt környezetben dolgozhassanak az elsajátítandó cél érdekében.

- Ha úgy döntesz, hogy velem kezded és folytatod az angolt, akkor készülj fel arra, hogy nem csak lélekölő nyelvtanozással töltjük majd az órákat, hanem hasznos kifejezéseket tanulunk majd filmekből, zenékből és egyéb kiegészítő anyagból.

- Kezdők, újrakezdők, haladók és magasabb nyelvi szintre aspirálók is bátran jelentkezhetnek és kipróbálhatják egy ingyenes próbaóra keretein belül, hogy milyen velem a nyelvtanulás.Ajánlások

Simai J. Simai J.
0 letanított órák

Bálinttal az órákra feladott tananyagot mindig átnéztük, szövegalkotásaimat mindig kijavítottuk, amiből sokat tanultam. Mivel Bálintnak nagyon sok nyelvvizsga anyaga van, így speaking feladatokból is rengeteget tudtunk csinálni, így a beszédem is sokat javult a felkészülési idő alatt. Az órák mindig feltöltöttek, mert úgy éreztem az angolozással töltött idő alatt mindig fejlődtem. Ez, és Bálint biztatása önbizalmat adott, ami a nyelvvizsgámon és az osztályozó vizsgámon nagyon jól jött, így jó eredményeket érhettem el. - 2021. szept. 3.

Bársony F. Bársony F.
0 letanított órák

Az órákat nagyon élveztem és hasznosak is voltak szerintem a szóbelinél főleg mivel attól paráztam a legjobban. Teljesen érthetően magyarázott én legalábbis megértettem a feladatokat teljes mértékben. Az órák rugalmasak voltak. Összességében élveztem és nagy segítség volt számomra és még egyszer nagyon köszönöm! - 2021. febr. 17.

Conway R. Conway R.
0 letanított órák

Az órák Bálinttal jó hangulatban teltek, nagyon élveztem, egy pillanatig sem nehezedett rám nagy nyomás sem a felkészülés sem a vizsga alatt Bálint biztatása miatt. Teljesen fesztelenül beszélgettünk, a feladatokat megoldottuk majdt tüzetesen átnéztük, megbeszéltük a hibákat, az esetleges hiányosságokat pedig pótoltuk. Mindezt 4*4 óra alatt, és egy sikeres nyelvvizsgával zártuk. - 2021. jan. 11.

Vojtekovszki Á. Vojtekovszki Á.
0 letanított órák

Bálint angol órái mindig üde színfoltjai voltak a szürke munkanapoknak. Az órák - jó értelemben véve - nem is klasszikus tanórák, sokkal inkább angolul történő kötetlen beszélgetések. Azon túl, hogy Bálint által hozott témák és anyagok mindig izgalmas vitaindítók, az órák elején rendszeresen lehetőséget kaptunk a minket és munkánkat érintő aktuálpolitikával és/vagy sport témákkal kapcsolatos véleménynyilvánításra. Összességében nagyon kedvelem azt a gondolkodásmódot és megközelítést, amelyet a nyelvtanulással és oktatással kapcsolatban képvisel. Köszönöm a hozzáállást, szakértelmet és türelmet! :) - 2020. dec. 29.

Szaniszló S. Szaniszló S.
0 letanított órák

A Budapesti Értéktőzsde munkatársa vagyok, munkám miatt nyelvtudásomat is folyamatosan fejlesztenem kell. Bálint közel két éve foglalkozik velem, és ez idő alatt többet fejlődtem, mint az elmúlt években bármelyik tanáromnál. Ennek oka, hogy Bálint hozzáállása és rugalmassága kiemelkedően biztosítja az igényekhez való alkalmazkodást. Mindenki más szinten van, mindenkinek más megy jobban vagy gyengébben. Bálint ezeket remekül látja és használja folyamatosan, így az órák minden perce hasznos. Amikor jobb formában vagyok, bátran erősít, és szinte anyanyelvi környezetben érezhetem magam, de ha éppen a fáradtságot érzi rajtam, maximálisan türelmes. Nekem a gyakorlás a legfontosabb, a hosszú évek alatt tanultak hasznossá tétele. Korábban az önbizalmam hiánya nagy mértékben akadályozott, de Bálint folyamatosan tanít a nyelv használatára, így ma már nem csak gyarapodott a tudásom, de azt képes vagyok bizonyítani is. Bálint tanítását olyan hasznosnak találtam, hogy fiatalabb rokonomat is rávettem a nyelvtanulásra, és bár előtte nagyon tartott annak sikertelenségétől, Bálint órái után már lelkesedést fedeztem fel az arcán. Azt gondolom, minden angol tanár tud angolul, de azt a tudást magas szinten átadni már kevesebben. Bálint képes erre, ezért szeretném mindenkinek ajánlani. Azt gondolom, egy próbaórával senki sem kockáztat sokat, de annál többet nyerhet. - 2020. okt. 13.

Réka S. Réka S.
0 letanított órák

Rendkívül meg voltam elégedve a hozzáállással és a felkészültséggel. Az órákat mindig pontosan akkor tudtuk megtartani, amikor nekem passzolt és mindig rugalmasan tudtuk átszervezni, ha éppen arra volt szükség. Csak ajánlani tudom mindenkinek. - 2020. okt. 12.

Szalay Z. Szalay Z.
0 letanított órák

Azért kezdtem el külön angol órákat venni, mert volt egy célom, az hogy megcsináljam a középfokú nyelvvizsgát. Nagyon boldog vagyok, hogy ez sikerült, amit elsősorban ezeknek az óráknak köszönhetek. A legelején nem nagyon mertem megszólalni angolul, mert nem volt sok önbizalmam. Azonban, ahogy teltek a napok egyre bátrabban beszéltem. Nagyon jó érzés volt, hogy rugalmasak voltak az időpontok, szinte mindig akkor volt megtartva, amikor nekem alkalmas volt. Pár hét után megértettem, hogy az a fontos, hogy hinnem kell abban, amit csinálok. El kell hinnem, hogy tudok angolul beszélni, hogy meg merek szólalni még akkor is, ha nem tökéletes, amit mondok. Így tudok idővel eljutni oda, hogy folyékonyan beszéljek. Nagyon pozitív volt számomra, hogy mindig az érdeklődési körömnek megfelelő témakörök és feladatok voltak. Így, nem voltak unalmasak az órák. Elkezdtem sorozatokat is nézni, először angolul, magyar felirattal, majd angolul, angol felirattal. Egyre jobban megértettem mindent és éreztem magamon a fejlődést és ez még nagyobb önbizalmat adott. Rengeteg új szót és kifejezést tanultam az órák alatt, amiket a mindennapi beszédben használunk. Összességében, teljesen elégedett, boldog és hálás vagyok. Köszönöm szépen a segítséget. - 2020. okt. 11.

Kristóf B. Kristóf B.
0 letanított órák

Az órák kellemes hangulatban teltek és ha valamit nem értettem mindig volt türelem és segítőkészség,de talán ami a legfontosabb jó érzés egy olyan embertől tanulni akin látszik hogy tényleg szereti a nyelvet. Jól működött az alkalmazkodó készség, ha egyénileg én kértem egy témát, akkor is tudtunk arra több időt szánni. Az internetes és a személyes oktatással sem volt probléma és meg tudtuk oldani az általam kért alkalmakat akar még hétvégén is, esetleg a megbeszélés alapján ha áttevődik egy óra se volt probléma, viszont kicsit előbb ha szólsz esetleg a jövőben azért lehet jó mert aki dolgozik nehezebb beosztani az idejét, de nyáron illetve a suli mellett ezzel általában nem volt probléma. A videók és sorozatok általi tanulást kifejezetten szerettem, és általuk könnyebben elsajátítható volt a beszéd. Az új szavak megtanulásában se volt hiány, csak néha úgy éreztem talán ha elmondanád és kevesebbet kéne találgatni több idő maradna meg az órából, bár ezeket a szavakat akár a szótárból is ki lehet keresni. A beszélgetéseket is kifejezettem szerettem, illetve hogy volt idő kijavítani magam és nem lettem megállítva minden apró hibáért így nagyobb lelkesedéssel beszélgettem és írtam ki amit nyelvtanilag nem tudtam. A száraz tanulási módszereket nem tapasztaltam, viszont talán ha kicsit több időt szánnánk a nyelvtanra, akkor nagyobb magabiztossággal indulhatnék, vagy esetleg akik hozzád járnak vizsgára, bár így hogy most jelenleg szóbelire készülök ez sem akadály 🙂 - 2020. okt. 9.Fotók és bizonyítványokKapcsolati űrlap