Author's photo
Törölt fiók
angol nyelv

Tanácsot kérnék.

Sziasztok! Tanácsot kérnék nyelvvizsga témában. Télen letettem az origó B2-es nyelvvizsga és jövő télen szeretném a C1-et szintén az origónál. Viszont ugye ezek csak államilag elismertek és mindenképp szeretnék olyat, ami nemzetközileg is elismert.

Szerintetek milyen típusúval, milyen szinten érdemes próbálkozzak, ha versenyképeset szeretnék tovabbtanulasnal vagy a jövőben akár allasinterjunal, hiszen a külföldi elhelyezkedes is még fordult a fejemben.

A válaszokat előre is köszönöm!

2 válaszok
Szia!

Ha az Európai Unión belül szeretnél elhelyezkedni, akkor a TELC nyelvvizsa megfelelő lehet, ha esetleg az Egyesült Királyságba szeretnél menni, ott inkább az IELTS, annak is az Academic verzióját jobban elfogadják.
Hozzászólások:
Törölt fiók
Köszönöm szépen!
Kedves Dorina!

Még a Cambridge vizsgákon érdemes elgondolkodni: Cambridge First (B2) és Cambridge Advanced (C1), vagy még Proficiency is létezik (C2). Az IELTS is sok helyen elfogadott, azonban az két éven belül elévül. Az hogy milyen szintet kérnek a fenti Cambridge vizsgából a munkáltatótól is függhet. Érdemes rákeresned olyan oldalakra, ahol a követelményeket felsorolják bizonyos állásoknál, amiben el tudod magad képzelni néhány éven belül. Megbízható a vizsgarendszer és jól fel lehet rá készülni, ezt a saját hallagóimnál tapasztaltam. A lenti linken utánanézhetsz magának a vizsgának, akár annak is,hogy hol fogadják el úgy általában, de ha kérdésed van, nyugodtan keress meg.
https://www.cambridgeenglish.org/exams-and-tests/qualifications/general/

Zsuzsa
Hozzászólások:
Törölt fiók
Köszönöm a segítséget! 😊