Tapasztalat angol nyelv hasznalatrol angol kozegben

Tapasztalat angol nyelv hasznalatrol angol kozegben

Publikált: 2020. aug. 13. Szerző: Katalin S.

Ugy erzed tudsz egy keveset angolul de felsz megszolalni?Mi lesz ha kinevetnek?Mi lesz ha nem ertenek meg?vagy ha helytelenul hasznalod a szavakat,nem megfelelo sorrendben?

En is ateltem ezeket amikor 2008 nyaran angliaba koltoztem.Feltem beszelni vagy amig megfogalmaztam magamban ugyesen par mondatot akkor mar egesz mas temarol volt szo,pedig itthoni szinten jo angol tudassal buszkelkedhettem.Ez engem nagyon zavart es ereztem sok hatranyom szarmazik abbol ha gyorsan nem teszek szert magasabb szintu tudasra.

Tultettem magam azon hogy hogy hangzik az amit mondok,es csak beszeltem abbol a keveske szokincsbol amivel rendelkeztem.En nagyon akartam angolul beszelni.

Beiartkoztam nyelviskolaba,otthon napi szinten megneztem egy rovidke angol sorozatot,olyan konyvet kerestem amit meg megertettem de rengeteg volt benne az ismeretlen,uj szo es olvastam annelkul hogy minden ismeretlen szot leforditottam volna,de a legfontosabb hogy napi szinten angolok kozott eltem es mas nyelvet nem hallottam.

Idovel rajottem hogy kell egy nyelvtani alap,kell szokincs de elengedhetetlen a tudas utani vagy ,a beszed gyakorlasa es egy adag batorsag.

Most 11 ev tavlataban mar nagyon jo az angolom es buszke vagyok magamra hogy meg tudtam csinalni.

Te is kepes vagy ra!Felelmek,gatak lekuzdese az elso lepes de a tudas utani vagy sem elhanyagolhato.

Sok esetben nem er sokat a tudas ha nincs megfelelo szokincs es batorsag hogy csak beszelj beszelj es beszelj.Mert ugye a jo kapcsolatok alapja a jo kommunikacio:)